לרוב הזוגות מצליחים להרות 6-4 חודשים מאז תחילת הנסיון הכניסה להריון.
המקור הראשון אשר אפשר לפנות אילו כאשר בני הזוג נתקלים בבעיות אי פריון הוא רופא המשפחה של בני הזוג או לפחות של אחד מהם, אשר יערוך את הבירור (בדיקה) הראשונית. בבירור (בדיקה) הראשונית הרופא ינסה לאתר את הבעיות האפשריות , גורמי סיכון אפשריים ההעלולים להוות סיבה לתקלה ועוד... פרטים על הזוג ישאל הרופא כגון: מעשנים או לא, צריכת אלכוהול, ביצוע פועולות הפגועות בפריון לחצים בעבודה או שונים וכ'ו...
כמו כן, יבדקו עוד דברים כגון: עבר משפחתי, נתונים פיזיולוגיים בסיסיים שעלולים להשפיע על הפוריות ועוד.
בתחילה בני הזוג יעשו בדיקות שגרתיות כמו בדיקות שתן, בדיקות דם הכולות את בדיקת הפרופיל ההורמונלי (בדיקה זו מתבצעת ביום השני או השלישי לדימום הוסתי) ויטמינים וכ'ו.
לאחר שלב הבדיקות יגיע כמובן שלב התוצאות, שלפיהם ידעו מה השלב הבא, לרוב פיתרון הרופא הוא יהיה הפנייה למומחה בעיות פוריות, לפעמים הבדיקות אשר הזוג ערך יצאו כחיוביות וללא בעיה, על הזוג ידרש לערוך בדיקות נוספות על מנת למצוא את בעיות פוריות
במידה וישנה.
אחרי שלב זה מומלץ לשבת ולבחור מומחה פריון העוסק בתחום זמן רב ובעל נסיון גבוהה בטיפול בעיות אי פוריות, שהינו יודע לגשת בצורה המתאימה לבני הזוג.החלטה זו יכולה להשפיע על חיי בני הזוג ועל עתידם, ולכן החלטה זאת חשובה מאוד וצריכה הרבה זמן למחשבה (אפשר להתעייץ אם בני זוג שעברו את התהליך אם מומחים כאלה ואחרים לשמוע את דעתם ואפילו יש לחקור ברחבי האינטנרט על המומחה המוצע).
לאחר בחירת המומחה ואחרי כל שלבי הבדיקות הזוג התעייץ אם המומחה ואף לבצע בדיקות רפואיות מקיפות, תבוא החלטה מצד בני הזוג והמומחה אם צריך מעורבות רפואית נוספת ואף באיזו דרך לבחור - לרבות טיפול הורמונלי חליפי, טיפול אנטיביוטי (במקרה של זיהום הנרתיק או זיהום הרחם), טיפולי פריון שונים, טיפולים משלימים תומכים, כגון דיקור סיני, רפלקסולוגיה ועוד..
מקדם אתרים מקצועי